עלי בן־צבי
עלי, בנם השני של רחל ינאית ויצחק בן־צבי, נולד בחורף תרפ"ד (פברואר 1924). באותו שבוע עברו בני הזוג למגורים בצריפם החדש בשכונת רחביה, וכך היה עלי לילד הראשון שנולד בשכונה שאך זה נוסדה. הוריו החליטו לקרוא לו עלי, כי סמוך לאחר לידתו התנהל בהסתדרות דיון על בעיות העלייה.
רחל ינאית בן־צבי
גולדה לישנסקי, המוכרת יותר בשמה העברי רחל ינאית, נולדה בעיירה מאלין (כיום באוקראינה). כבר בהיותה ילדה, סירבה לקבל את המנהג המסורתי שרק בנים לומדים גמרא. כיוון שהמלמד סירב לצרף אותה לבנים, החלה ללמוד אצל מורה פרטי עברית, דקדוק ותנ"ך ובהמשך למדה רוסית. בת 15 בלבד, עברה להתגורר לבדה בעיר ז'יטומיר, למדה בגימנסיה והתפרנסה מלימוד עברית.
יצחק בן־צבי
בנובמבר 1952 הלך לעולמו הנשיא הראשון של מדינת ישראל, חיים ויצמן. דוד בן־גוריון, ראש הממשלה, בחפשו אחר מחליף בעל שיעור קומה לפחות כמו חיים ויצמן, פנה לאחד היהודים המפורסמים והחכמים בעולם כולו, אלברט איינשטיין.
הצריף
בראשית שנות העשרים של המאה הקודמת הוקמה בלב ירושלים שכונת רחביה. בשכונה התיישבו כמה ממנהיגי היישוב העברי בימי 'המדינה שבדרך', ובהם יצחק בן־צבי ורעייתו רחל ינאית, שהתגוררו בצריף עץ שאת חלקיו קיבל בן־צבי בזכות שירותו כחייל ב'גדודים העבריים'.
בית החלוצות
כל הנכנס למתחם יד יצחק בן־צבי עובר במבואה של בנין ייחודי וטעון מבחינה היסטורית ומבחינה חברתית: 'בית חלוצות' הירושלמי. הבניין נחנך בעצם ימי השואה, ונבנה על שטח המשתלה של משק הפועלות שהקימה רחל ינאית בן־צבי בלב רחביה כבר בשנת 1924.
יד בן־צבי
יד יצחק בן־צבי היא מוסד מחקר, תרבות וחינוך הפועל על פי חוק מיוחד של הכנסת משנת תשכ"ח 1969, הנושא את שמו של נשיאה השני של מדינת ישראל. תפקידיו העיקריים של המוסד הם: חקר קהילות ישראל במזרח, חקר תולדות ארץ ישראל, חקר ירושלים והנחלתם לציבור הרחב.